Lista wszystkich petycji (391)
Wyniki od 371 do 380

Liczba podpisów pod petycją: 2093

Rada Miasta Zakopane będzie głosowała nad utworzeniem parku kulturowego pod nazwą „Park Kulturowy Krupówki”. Jako zakopiańczycy żądamy od Radnych tego miasta głosowania za utworzeniem "Parku Kulturowego Krupówki"

Stworzone przez: , Zakopane dnia:

Liczba podpisów pod petycją: 6

Do Władz Szczecina i Województwa Zachodniopomorskiego Apel w sprawie wprowadzenia zmian w systemie wywozu śmieci komunalnych i zastosowania systemu MPSZOK. Dzięki niej można zwiększyć ilość odzyskiwanych surowców wtórnych, mniejszyć opłaty za śmieci oraz zmniejszyć bezrobocie. Stosując ją mieszkańcy Nakła płacą niewiele więcej niż 10 zł miesięcznie od osoby. Atutami systemu są: skuteczność w ochronie środowiska naturalnego, elastyczność technologiczna i wygoda mieszkańców.

Stworzone przez: , Szczecin dnia:

Liczba podpisów pod petycją: 373

W Polsce powstaje coraz więcej farm wiatrowych. Mieszkańcy terenów, na których buduje się elektrownie wiatrowe obawiają się o zdrowie swoich rodzin. Skoro państwo pozwala na budowę wiatraków to powinno w trosce o obywateli przeprowadzić badania, które pokażą, czy i w jakim stopniu farmy wiatrowe mogą być niebezpieczne dla ludzkiego życia. O takie badania solidarnie apelujemy!

Stworzone przez: , Płońsk dnia:

Liczba podpisów pod petycją: 372

Zgodnie z obowiązującą ustawą, prawo pierwokupu szpitala posiada samorząd Miasta Tychy i Powiatu Bieruńsko - Lędzińskiego. Jednak z posiadanych informacji wynika, że władze Miasta Tychy i Powiatu Bieruńsko – Lędzińskiego nie wyraziły zainteresowania przejęciem szpitala. Obecnie Marszałek Województwa Śląskiego planuje sprzedać udziały w spółce Megrez, która to zarządza tyskim szpitalem. Wstępna wycena została oszacowana na ponad 6 mln złotych. Kupmy szpital dla mieszkańców.

Stworzone przez: , Tychy dnia:

Liczba podpisów pod petycją: 20

W związku z łamaniem praw człowieka na Ukrainie i eskalacją przemocy ze strony władz ukraińskich wobec protestujących, wyrażamy solidarność z narodem ukraińskim. Jednocześnie wzywamy społeczność międzynarodową do podjęcia działań mających na celu natychmiastowe zaprzestanie stosowania przemocy wobec demonstrantów oraz umożliwienie normalnej działalności ukraińskiej opozycji.

Stworzone przez: , Warszawa dnia:

Liczba podpisów pod petycją: 15

Zgodnie z ustaleniami podjętymi na zebraniu mieszkańców prosimy, aby jako zarządca nieruchomości przy ul. Fredry 4F przeanalizowali i ustosunkowali się Państwo do kwestii zawartych w treści petycji.

Stworzone przez: , Kraków dnia:

Liczba podpisów pod petycją: 683

Gimnazjum i Liceum Akademickie w Toruniu, jedna z czołowych szkół publicznych w Polsce, ma zostać przekształcona przez Uniwersytet Mikołaja Kopernika w szkołę niepubliczną, co znacząco obniży poziom nauczania i zagrozi przyszłości placówki. Decyzję ogłoszono bez wcześniejszych konsultacji ze środowiskiem i zadbano o niewielki rozgłos. Prosimy "Gazetę Wyborczą" i "Perspektywy" o pomoc w nagłośnieniu sprawy i wywarciu presji społecznej w celu opracowania bardziej wyważonego rozwiązania dla Szkoły.

Stworzone przez: , Mrocza dnia:

Liczba podpisów pod petycją: 9

Chcemy zaapelować do polskich władz o uwolnienie Piotra Ikonowicza – działacza na rzecz praw polskich pracowników, broniącego praw zwykłych obywateli, lokatorów wyrzucanych na bruk pomimo tego że nie mają gdzie się udać, czy tego, że ich stan zdrowia jest ciężki.

Stworzone przez: , Katowice dnia:

Liczba podpisów pod petycją: 3

Podpisy pod wnioskiem o ustanowienie w Statucie Gminy Wieliczka obywatelskiej inicjatywy uchwałodawczej.

Stworzone przez: , Wieliczka dnia:

Liczba podpisów pod petycją: 4

DOŚĆ WYSOKICH CEN BILETÓW KOMUNIKACYJNYCH W AGLOMERACJI ŚLĄSKIEJ !!!

Stworzone przez: , Bytom dnia:

Jak to działa?

Utwórz nową petycję.
W dosłownie kilka minut.
Wypromuj ją.
Podziel się petycją ze znajomymi.
Zmień świat na lepsze.
Masz realny wpływ na otoczenie.
Zacznij już teraz!
Utwórz petycję