Zielona Góra ............................

Janusz Kubicki

Prezydent Miasta Zielona Góra

---------------------------

My, dorośli zielonogórzanie, jako obserwatorzy życia społecznego, rodzice, nauczyciele i obywatele popieramy Młodzieżową Inicjatywę Powołania Młodzieżowej Rady Miasta Zielona Góra oraz popieramy petycję dotyczącą tego działania, wystosowaną do Władz Miasta Zielona Góra (bit.ly/petycja-mrmzg). Wiarę w pozytywne rozpatrzenie prośby tych młodych i pełnych zapału ludzi oraz zrealizowanie tego jakże ważnego dla samorządności młodzieżowej i budowania świadomości obywatelskiej zielonogórzan projektu umacniamy na podstawie art. 5b Ustawy z dnia 8. marca 1990 r. o samorządzie gminnym, znowelizowanej Europejskiej Karty uczestnictwa młodych ludzi w życiu lokalnym i regionalnym, Konwencji Praw Dziecka, w szczególności art. 12, Aktu powołującego Młodzieżową Inicjatywę Powołania Młodzieżowej Rady Miasta Zielona Góra oraz Deklaracji o współpracy pomiędzy inicjatorami powołania Młodzieżowej Rady Miasta Zielona Góra a Młodzieżową Radą Miasta Stołecznego Warszawy.

Rodzice, Nauczyciele, Dorośli Obserwatorzy życia społecznego w Zielonej Górze

Stworzone przez: Paweł Skibiński, Zielona Góra dnia: 19 lipca 2014 r.

Użytkownik ukrył dane... 21 lipca 2014 r.
Jarosław Waszkiewicz Zielona Góra 21 lipca 2014 r.
Użytkownik ukrył dane... 21 lipca 2014 r.
Kinga Mościcka Zielona Góra 21 lipca 2014 r.
Paweł Skibiński Zielona Góra 19 lipca 2014 r.