My mieszkańcy Starej Rzeki, Tlenia, Osia, okolicznych miejscowiści oraz turyści odwiedzający Gminę Osie zwracamy się z petycją do Dyrekcji Nadleśnictwa Osie o remont lub wymianę nawierzchni drogi łączącej Tleń ze Starą Rzeką,częściowo zwaną Kisówką.
Droga nie była naprawiana od czasu przebudowy/remontu krótko po przejsciu pamiętnego tornada w 2012r.
Aktualnie znajduje się w opłakanym stanie i ze uwagi na to jest omijana przez mieszkańców oraz innych użytkowników.
Droga stanowi ważny ciąg komunikacyjny nie tylko dla mieszkańców lecz również dla transportu leśnego, służb leśnych, pożarniczych oraz ratunkowych.
Z uwagi na spore walory turystyczno-krajoznawcze droga nierzadko uczęszczana jest przez turystów odwiedzających naszą gminę w drodze na spływy kajakowe oraz na łowiska pstąga w Starej Rzece.

Stworzone przez: Michał Romański, Osie dnia: 17 listopada 2020 r.

Michał Romański Osie 17 listopada 2020 r.