Turka, 13.12.2015 r.
Jakubowice Murowane 8
20-258 Lublin 62

Szanowny Panie,
Busy dojeżdżające z Łęcznej do Lublina najczęściej już w Turce są przepełnione, tak ze trudno o bezpieczny dojazd, jeżeli kierowcy busów w ogóle zatrzymują się. Sytuacja taka ma miejsce głównie w godzinach 6:30 - 7:30, kiedy najwięcej mieszkańców Turki i wsi na trasie Łęczna - Lublin próbuje dostać się do Lublina, ale nie tylko. Dojście na os. Borek do przystanku linii "MPK Lublin" Sp. z o. o. nr "2" bywa utrudnione dla większości z przyczyn niezależnych, tj.: powodu braku czasu jak i możliwości fizycznych.
W związku z powyższym prosimy Pana Wójta Gminy Wólka Lubelska - Edwina Gortata o podjęcie niezbędnych i skutecznych działań celem przedłużenia trasy autobusu "MPK Lublin" Sp. z o. o. linii nr "2" minimum do przystanku "Turka II".
Chętni do skorzystania z możliwości przejazdu linią nr "2" mieszkańcy Turki podpisani są pod tą petycją.

Z poważaniem,
Mieszkańcy Turki, Gmina Wólka Lubelska k. Lublina (woj. lubelskie)

Stworzone przez: Izabela Sylwia Wójcik, Turka dnia: 13 grudnia 2015 r.

Maria Pawliszcze Wólka Abramowicka 29 maja 2018 r.
Urszula Gut Lublin 20 sierpnia 2016 r.
Anna Kuźniacka Szczecin 3 maja 2016 r.
Grzegorz Wójcik Turka 13 grudnia 2015 r.
Izabela Sylwia Wójcik Turka 13 grudnia 2015 r.