Jako mieszkańcy wspólnie z lokalnymi działaczami społecznymi od lat zabiegamy o zagospodarowanie i powrót do dawnej świetności terenów po historycznej Hali Plażowej w Brzeźnie. Niestety mimo wieloletnich starań nie widać żadnych postępów w rozwiązaniu tej kwestii. W związku z tym zwracamy się do Pani Prezydent o wsparcie i pomoc, aby mocą swojego urzędu przywrócić Gdańszczanom i turystom uroki i atrakcyjność tego miejsca.

Zagmatwana historia atrakcyjnej działki przy wejściu na plażę nr 41 sięga 1993 roku. Wtedy miasto sprzedało prawa do użytkowania wieczystego terenu. Zmieniający się przez lata właściciele nie zrobili nic w tej sprawie. Od tej chwili nasza piękna dzielnica straszy mieszkańców i przyjezdnych turystów tzw. „Dziurą Wstydu”. Warto zwrócić uwagę na podobną sytuację, która miała miejsce w sąsiedniej Gdyni. Tam władze miasta odzyskały i przywróciły mieszkańcom od nierzetelnego inwestora atrakcyjne tereny Polanki Redłowskiej. W podobny sposób można rozwiązać problem naszej „ Dziury Wstydu”.

Liczymy na szybkie i skuteczne działania w przedmiocie naszej petycji. Wierzymy, że wspólna inicjatywa lokalnej społeczności i przedstawicieli władz miasta doprowadzi do sukcesu i zadowolenia mieszkańców oraz odwiedzających nas gości.

Stworzone przez: Stowarzyszenie " Gdańsk Tworzą Mieszkańcy", Gdańsk dnia: 5 sierpnia 2019 r.

Krzysztof Brzozowski Gdansk 6 września 2019 r.
Użytkownik ukrył dane... 10 sierpnia 2019 r.
Grzegorz Kowalczyk Gdańsk 5 sierpnia 2019 r.
Rafał Kulaszewicz Gdańsk 5 sierpnia 2019 r.
Stowarzyszenie " Gdańsk Tworzą Mieszkańcy" Gdańsk 5 sierpnia 2019 r.