Ja niżej podpisany/a POPIERAM postulaty związków zawodowych w sporze zbiorowym z Amazon. Domagamy się:

1. Godnych zarobków dla wszystkich pracowników: żądając podwyższenia podstawowej stawki godzinowej do co najmniej 25 zł netto dla pracowników poziomu pierwszego (T1) przy zachowaniu równego poziomu wynagrodzeń we wszystkich magazynach wchodzących w skład pracodawcy; jak też zbiorowego regulowania wynagrodzeń w uzgodnieniu ze związkami zawodowymi;
2. Sprawiedliwej oceny pracowniczej: żądając bezterminowego zawieszenia Załącznik nr 3 do Regulaminu Pracy (zniesienia feedbacków) oraz rozpoczęcia procedury ustalania jego treści z obiema organizacjami związkowymi.
3. Stabilności zatrudnienia: żądając zatrudniania bezpośrednio przez pracodawcę, bez pośrednictwa agencji pracy tymczasowej i bez rocznych umów na czas określony

Stworzone przez: Ozz Inicjatywa Pracownicza, Nszz Solidarność, Poznań dnia: 17 lipca 2019 r.

Użytkownik ukrył dane... 10 sierpnia 2019 r.
Luiza Banach Poznań 17 lipca 2019 r.
Ozz Inicjatywa Pracownicza, Nszz Solidarność Poznań 17 lipca 2019 r.